איילת השחר | משפחת שני ישראלי
בית בעמק החולה,
משפחת שני- ישראלי, אילת השחר.
הם היו זוג טרי, הוא בזוגיות ראשונה והיא עם ילד, זוגיות שניה. נדב בן אילת השחר ומירב, שגדלה בכל הארץ וחלמה על קיבוץ בצפון. אחרי נדודים בין כמה קיבוצים, שמו לב שבעצם…. יש לנדב דירה בקיבוץ. דירה שהיא חלק מרביעייה, 2דירות תחתונות ,2 עליונות ושטח אדמה מסביב. עם הבחירה לבנות- הגיעו נסיונות להניע אותם מהרעיון- זה ליד בריכת השחייה, מבאס, רעש, מרכזי מדי. -טעות גדולה!
היתרונות מנקודת מבטי, היוו נס גלוי: ניתן לרכוש את הקומה העליונה של הדירה במחיר שפוי. שטח האדמה יהיה 50% מהמגרש- 300 מ”ר. הבריכה- שצ”פ יפה לצפייה ועדיף על צפיפות עם בתים אחרים. והנוף הפנים קיבוצי- מדהים.
וכך נולדה פרוגרמה של בית בקיבוץ שבמהותו מעניק חווית נינוחות נופש וחופש.
הבית היה האחרון לקבלת אישור לפני חובת הממ”ד בקיבוצים. עוד נס גלוי.
התכנון היה לפי הנתון- 45 מ”ר בכל קומה עם הרחבה של הקומה התחתונה כדי להגדיל את הבית.
הסלון ופינת האוכל קיבלו הרחבה כחדרים מסובבי חלונות זכוכית שמעניקים תחושת מרחב, למרות השטח הקטן. הרחבה נוספת נעשתה ע”י הבלטת החלונות בנישות בולטות החוצה.
במפלס התחתון נמצאים- ח.עבודה, סלון מטבח ושירותים כולל מקלחת ומחסנון. ממנה יש יציאה לחצר צפונית ולחצר דרומית, המהווה את מרכז החיים של המשפחה .
במפלס העליון- ששטחו אינו עולה על 45 מ”ר, יש 3חדרי שינה, שירותים ומרפסת-גג שעוטפת את כל הבית הלא גדול, מקורה בפרגולה.
שטחי החוץ של הבית גדלו באופן משמעותי תודות למרפסת הזו, שבני הבית גם ישנים בה בלילות הקיץ. האם הבית מזרח- תיכוני? במהות- לגמרי. הגינון הנפלא שהבית זכה בו, החצרות, מרפסות הגג, יצרו מגוון גדול של פינות אינטימיות , גינות נסתרות מן העין. הפתעה והרפתקאה.
הצמידות לבריכה התגלתה כגורם מיטיב מכל הבחינות- נוף מרגש, אוויר טוב, מרחב ו… קפיצה יומיומית לבריכה, מוקדם בבוקר. מה עוד דרוש לבית נופש?
השורשים הדרום-אמריקאים של מירב אפשרו הגשמת חלום של בית צבעוני, שמח, רוקד בתוך מרחב קיבוצי מאד חדגוני. ההיפך מעקרון ההשתלבות- יצירת כתם צבע שמחולל שינוי בתפיסת בית בקיבוץ. הטיח המקורי כוסה כולו בקלקר שטויח בטיח אקרילי, לצורך יצירת שכבת בידוד מהחם המעיק של עמק החולה.
בסיכום הבית מאד מרענן, יצר פתח לשבירת מוסכמות עיצוביות במרחב ומשמח מאד את דייריו ואת אורחיו.